Hoe ziet mijn aanbod er uit?

Hoe ziet mijn aanbod er uit?

De training zoals ik die geef is een combinatie van MBSR (mindfulness based stressreduction), zoals ontwikkeld door Jon Kabat Zinn en MBCT (mindfulness based cognitive therapy) volgens Teasdale, Zegal & Willams.

Een groepstraining bestaat uit 8 wekelijkse sessies van 2,5 uur.  De groepsgrootte is  maximaal 10 personen. Hierbij zijn zowel mensen die kanker hebben (gehad) als naasten welkom.

In elke sessie worden verschillende meditatietechnieken (lichaamsverkenning, zitmeditatie, bewegingsoefeningen) geoefend die erop gericht zijn meer bewust te worden van wat er in je omgaat. En hoe je daarop reageert. Ervaringen hierover kunnen met elkaar worden uitgewisseld, waarbij eventueel op specifieke thema’s rondom de ziekte kanker wordt ingegaan.

Bij de 8 wekelijkse training is het de bedoeling dat je thuis oefent aan de hand van c.d.’s  en een werkmap. Daarin zijn opdrachten opgenomen om mindfulness te integreren in het dagelijks leven.

Daarnaast geef ik open lessen en terugkombijeenkomsten van 75 minuten. De open lessen zijn bedoeld om kennis te maken met mindfulness en om te kijken of een 8 wekelijkse training geschikt voor je is. Voor degenen die reeds ervaring hebben met mindfulness zijn de terugkombijeenkomsten geschikt als oefengelegenheid en om het geleerde vast te houden.