Wie ben ik?

Wie ben ik?

Na jaren in de Jeugdzorg te hebben gewerkt kwam ik in 2003 in dienst van het Radboud UMC als medisch maatschappelijk werker. Daardoor heb ik veel ervaring  in het begeleiden van mensen bij de gevolgen van hun ziekte .

Door zelf de heilzame werking van mindfulness te (hebben) ervaren groeide mijn passie om mindfulness te integreren in mijn werk.

Ik heb diverse trainingen gedaan, o.a. bij Noud de Haas (www.nouddehaas.nl) en vervolgens de postacademische opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij het Radboud Universitair centrum voor mindfulness (www.radboudcentrumvoormindfulness.nl). Ik heb diverse bijscholingen gevolgd onder ander bij Christina Feldman en Chris Cullen.

Vanuit het Radboudcentrum voor mindfulness geef ik sinds 2012 mindfulnesstrainingen aan mensen met kanker. Sinds 2014 bied ik ook mindfulness aan in het Toon Hermans Huis in Arnhem (www.thharnhem.nl).

Daarnaast ben ik verbonden aan de Stichting Caldarium (www.stichtingcaldarium.nl)  die zich inzet voor mensen met kanker.

 

Registratie:

Geregistreerd mindfulnesstrainer volgens de criteria van de beroepsvereniging VMBN , Categorie 1.  (info@vmbn.nl) , 

Geregistreerd maatschappelijk werker volgens de criteria van de beroepsvereniging voor Agogisch en maatschappelijk werkers (www.registerplein.nl)

Lidmaatschappen:

Vereniging Mindfulness based trainers België en Nederland (VMBN)

Nederlandse vereniging van Maatschappelijk Werkers (NvmW)

Zie ook: linked in

 

Persoonlijke visie:

Ik vertrouw erop dat ieder mens de mogelijkheden in zich heeft om te groeien en in staat is om te gaan met tegenslagen. Het enige wat nodig is, is het ontdekken en leren benutten van de krachten  die reeds aanwezig zijn. Vanuit deze opvatting beschouw ik elk mens als de regisseur van zijn/haar eigen proces, dat zich vanzelf zal ontwikkelen op de juiste wijze, zonder dat daar interventies van buiten voor nodig zijn.

Mindfulness stelt je hiertoe in staat en als trainer faciliteer ik dit proces.